The Content Of The Article:

Formerly in great danger, this farmhouse Burgundy has been renovated by a couple of enthusiasts. Volume enhancement, loft interior rearrangement and respect of proportions sign this success.

Renovated farm building in a house

Happy, the owner remembers: "I came to play in this house with my friends when I was a kid. She was abandoned but still in good conditionBuilt around 1876, the agricultural building is in the form of an authentic granite "granite" farmhouse (barn-barn), as found in the center of Burgundy.

Barn in ruins

  • Built around 1876, this barn abandoned since the 60s had become a ruin.

Plan of this project

Plan of the barn to renovate

Plan of the house to renovate and develop

A house in poor condition

Abandoned for more than forty years, the frame had partially collapsed: "For a while, and there would have remained only the wallsHowever, the surroundings, the large volume of the attic, the possibilities of development of the building and its proximity to the company of the owner seduce the couple.Objective: to renovate the old barn in the regional style by bringing him all the necessary comfort. "Passion and enthusiasm are good assets, but you still have to put a lot of energy into this kind of adventure", they confide.
Staggered over a year and a half, the work begins with the clearing of the surroundings of the house, then the reconstruction of the roof so that a paneled underside, are placed on the beams. They make it possible to insulate the roof continuously (without thermal bridge), to preserve the apparent framework, to ensure the interior finishing and serve as support for the lathing. This solution has a disadvantage: the company had to put the farms slightly back from the original installation to hide it at the facades.

Space and furnishings loft

To structure the volume of the barn that rises to the ridge, the couple built two "cubes" in blocks in the corners of the gable. The first houses a bathroom, the second a bedroom.
A footbridge runs along the north facing wall and runs through the barn, forming a passage between the living room and the first floor of the old house. 2.50 m wide, it rests on two steel beams (HEB 9 m long), between which take place metal joists. Covered with particle board, a heated floor and a wooden floor, it is accessible by a staircase made of metal plates welded to a central stringer. The slate-covered slabs and the sheet metal railings contribute to the loft spirit.
Passionate deco and active searcher, the owner took care of furnishing the place with parts going from the years 1930 to 70!

The heated floor of the house

  • Covering the floor of the living room, slabs of shale participate in the unity of places.
  • Minerals and graphics, they structure the space while concealing a floor heating (low temperature) connected to a heat pump powered by horizontal geothermal capture 600 m² of land.
  • For this, the floor of the room was disbursed on 20 cm, then covered with a reinforced concrete slab and extruded polystyrene plates.
  • On this support polyethylene tubes are unrolled and embedded in a self-leveling liquid screed (5 cm thick), slightly sanded and covered by shale slabs.

Placing the floor heating

  • Placement of the heating floor before pouring the liquid screed.

Gateway manufacturing

  • Two steel beams 9 m long will support the future footbridge along the north side of a gable to another.

Farms rolled up in laminated spruce

  • We do not hesitate to use large means: the two new farms to go up rolled spruce are set up thanks to a telescopic crane.

Facade of the building

  • The original distribution has not been modified.
  • The facade with its door crowned with a stone arch has found its joinery.
  • Opposite, the back facade was perforated with a large bay window and a window.

Wine cellar in the house

  • Housed under the kitchen, the cellar has been used to preserve the best wines of guard!

Stay of the renovated house

  • Past the entrance, the eye is attracted by the large volume of the living room bathed in light.
  • Three major developments structure this space: the bridge, the two "blocks" flanking the metal staircase and slabs with a very graphic layout.

Cuisine year 50

  • With its appliance of the 50s, the kitchen, is organized around an authentic 1923 bistro counter acquired by the owner in the auction room.
  • In red lacquered pewter, it is decorated with gilded floral motifs stencilled. The soil is covered with limestone slabs.

Staircase of the agricultural building

  • Very sculptural and aerial, the staircase made of metal plates welded to a central stringer (IPE steel beam), rises from the living room to the overhanging walkway.

Bridge

  • The bridge structure is made up of steel joists and joists.
  • The chipboard floor is covered with a walnut floor and lined with a metal railing.

View of the interior of the house

  • From the staircase, we enjoy a panoramic view of the ground to the frame.
  • On the left, the south-facing walkway, and downstairs the living room furnished with club chairs, a 70s pedestal table, an old enfilade and a "bulb ball" suspension.
  • The large opening pierced in the gable gives onto the bar and the kitchen.

Canopy in the roof

  • A canopy formed of a fixed frame with reinforced thermal insulation opens the roof.

5 step by step to discover

  • How to diagnose the facades
  • Join a stone facade
  • A slate roof placed on the hooks
  • Choose a low temperature floor heating
  • Lay out a concrete deck


Video Instruction: Beautiful Renovated Castle In Burgundy